LizGums

Beste Liz,

Hieronder vind je 3 recepten. de eerste is het makkelijkste en kun je zonder te denken aan de slag.
Bij de laatste 2 moet je net even iets meer je aandacht erbij houden.
Veel plezier!

Wat heb je nodig voor EZ-Lizgums

  • 14 blaadjes gelatine (of 20 gr gelatine poeder)
  • 85 gr. Dr. oetker jelly
  • 120 ml water
  • Een siliconen vorm

Zo maak je EZ-Lizgums

  • Pak een pannetje, en doe daar het water, gelatine en de Dr. oetker jelly in.
  • Zet het pannetje op het vuur en net voor het kookt van het vuur halen.
  • Schenk nu snel het mengsel in de siliconenvorm. Een 2 tot 4 uur in de koelkast afhankelijk van de grote.
  • Smakelijk snoepen!

Wat heb je nodig voor Lizgums

  • 12 blaadjes gelatine (of 18 gr gelatine poeder)
  • 120 ml vruchtensap (of 200 ml water met smaakstof)
  • 60 ml citroensap
  • 400 gram suiker 
  • Een siliconen vorm

Zo maak je Lizgums

  • Doe de gelatine velletjes een voor een in een grote kom koud water. Laat ze daar ongeveer 5 a 10 minuten in weken.
  • Pak ondertussen een pannetje, en doe daar het vruchtensap, citroensap (of de 200 ml water met smaakstof) en de suiker in.
  • Knijp wanneer de gelatine zacht is de gelatine uit en doe ook dat in het pannetje.
  • Zet het pannetje op het vuur en net voor het kookt van het vuur halen.
  • Schenk nu snel het mengsel in de siliconenvorm. Een 2 tot 4 uur in de koelkast afhankelijk van de grote.
  • Smakelijk snoepen!

Wat heb je nodig voor Gummi beren

  • 12 blaadjes gelatine (of 18 gr gelatine poeder)
  • 200 ml vruchtensap (of 200 ml water met smaakstof)
  • 52 gr. suiker
  • Een siliconen vorm

Zo maak je Gummi beren

  • Doe de gelatine velletjes een voor een in een grote kom koud water. Laat ze daar ongeveer 5 a 10 minuten in weken.
  • Pak ondertussen een pannetje, en doe daar het vruchtensap (of de 200 ml water met smaakstof) en de suiker in.
  • Knijp wanneer de gelatine zacht is de gelatine uit en doe ook dat in het pannetje.
  • Zet het pannetje op het vuur en net voor het kookt van het vuur halen.
  • Schenk nu snel het mengsel in de siliconenvorm. Een 2 tot 4 uur in de koelkast afhankelijk van de grote.
  • Smakelijk snoepen!